Kurumumuzun Tarihçesi

08.12.2012 857

Hasayaz İlköğretim Okulu ilkokul olarak ilk defa 1928 yılında köy içerisinde kerpiç bir bina olarak hizmete açılmıştır. Okul adını köyden almıştır. Zamanla binanın yıpranması neticesinde eski bina yıkılarak 1960 yılında iki derslikli betonarme bir bina inşa edilmiştir. Ancak arsanın yetersiz kalması nedeni ile okul binası mevcut binadan bir kilometre uzağa şu anda boş olan karakol binasının yanına inşa edilmiştir. Buna rağmen bina ve derslikler yine yetersiz kalmış ve çözüm olarak özel idareye ait bir lojman onay ile okul olarak kullanılmıştır. Yine eski sağlık ocağı, kütüphane, laboratuvar ve iş teknik atölyesi olarak kullanılmıştır. Bütün bunlara rağmen bina ve derslikler zaman zaman ihtiyaca cevap verememiştir.

1983-1984 Eğitim-Öğretim yılında ülkemizde yürürlüğe giren yeni uygulama ile o tarihten itibaren ilköğretim okulu olarak hizmet vermiştir. 1997 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitimin yasalaşmasından sonra Hasayaz Köyü hariç çevredeki yedi köyün hem birinci hem de ikinci kademe öğrencileri yani toplamda on bir köyün öğrencileri taşımalı eğitim sistemi ile okulumuzda eğitim görmektedir. Zaman içerisinde mevcut bina ve dersliklerin yetersiz kalması ile okul binamız planlanmış ve inşa edilerek 14 Şubat 2000 tarihinde hizmete açılmıştır. 2012 yılında 12 yıllık kesintisiz eğitim ile okulumuz bir müdürlüğe bağlı Hasayaz İlkokulu ve Hasayaz Ortaokulu haline dönüşmüştür.